Fröccsterasz

A Budapest szívében megtalálható Erzsébet tér egy méltán híres és népszerű helyszín, amely a város vérkeringését jelenti. Az Erzsébet tér központjának számító fröccsterasz hosszú évtizedek óta fogadja a Budapestieket és a turisták egyaránt.

A fröccsterasz az egyszerűség és az autentikusság jegyében működik. Az itt felszolgált fröccs, a magyarok egyik kedvenc itala, fehér- vagy vörösborból és szódavízből készül, hozzáadva jégkockát és igény szerint egy szelet citromot.

A terasz története az 1960-as évekig nyúlik vissza, amikor a korabeli kávéházak közül kiemelkedett. A fiatalok és a művészek előszeretettel találkoztak ezen a helyen, ahol beszélgettek, zenéltek és élvezték a nyár hangulatát. A fröccsterasz a diákok és a fiatal felnőttek körében a legnépszerűbb, akik itt lazíthatnak és élvezhetik a város pezsgő atmoszféráját.

Az Erzsébet tér és a fröccsterasz az évek során jelentősen átalakult, de igyekeztek mindig megtartani az egyediségét, ami egyben a vonzereje is. A terasz asztalai és székei egyszerűek, fából, vagy műanyagból készültek, és olyan légkört teremtenek, amelytől mindenki otthon érzi magát. A terasz hatalmas platánfákkal van körülvéve, amelyek árnyékot biztosítanak a vendégeknek a forró nyári napokon.

Az Erzsébet téri fröccsterasz az egyik olyan hely, amely szerves része Budapest belvárosi kultúrájának. Az itt tapasztalható életöröm, a jó bor és a kellemes társaság mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fröccsterasz a város egyik legkedveltebb találkozási pontjává váljon.

Fröccs Kertmozi

A Fröccs Kertmozi a mozifilmek vetítését 2022 nyarán kezdte meg. A filmek megtekintése ingyenes, melyet a szabad ég alatt, jó hangulatban, hatalmas mozivásznon lehet élvezni. Nagy klasszikusok is vetítésre kerültek már, mint a Rambo, a Terminator, vagy éppen a nagy sikerű Tolvajtempó, melyben Nicolas Cage páratlan alakítást nyújtott. Természetesen mai filmek is szerepelnek a repertoárban.