Fröccs Kertmozi

A Budapest szívében elhelyezkedő Erzsébet tér évtizedek óta a város legkiemelkedőbb közösségi terének számít. A tér egyedi atmoszférájával rendelkezik, és sokféle tevékenységet kínáló helyszíneivel remekül vonzza az emberek figyelmét. Az egyik ilyen említésre méltóan különleges helyszín a Fröccs kertmozi, amely a tér egyik legkedveltebb szabadidős, továbbá kulturális célpontjává vált az évek folyamán.

A Fröccs kertmozi egyedi ötlet alapján jött létre a Fröccsteraszon belül, amely egyesíti a film- és a szabadtéri kikapcsolódás élményét. A mozi helyszínét körülvevő zöld növények és színes ülőpárnák teremtenek kellemes környezetet a filmek élvezetéhez. A mozi működése többnyire a tavasztól őszig terjedő időszakra korlátozódik, amikor a még kellemes időjárás lehetővé teszi az efajta szabadtéri tevékenységeket.

A mozi programkínálata igen változatos, megfelelve a különböző érdeklődési köröknek. A repertoárban inkább a klasszikusok, dokumentumfilmek és helyi alkotások jelennek meg. A múlt héten például az Oscar-díjas Tom Hanks filmejit vetítették. Emiatt a mozi nem kizárólag a szórakozásra vágyókat vonzza, hanem azokat is, akik szeretik felfedezni a filmek sokszínűségét.

A kertmozi nem csupán egy hely a filmnézésre, hanem a közösségi élet központja is egyben. Baráti összejövetelek, randevúk vagy egyszerűen csak lazítás a friss levegőn – mindez teljesen összefonódik a mozi élményével. A mozi teret biztosít a beszélgetéseknek és akár az új kapcsolatok kialakításának is.

Sokkal több a Fröccs kertmozi, mint egy hagyományos mozihelyszín. A szabadtéri elrendezés, a filmválaszték sokszínűsége teszi kiemelkedővé a Budapesti Erzsébet tér egyik legvonzóbb attrakcióját.