Nagy futam Max Verstappen szereplésével

Csaknem kétszázezer néző tekintette meg Budapest belvárosában megrendezett Nagy Futam elnevezésű autó-motorsport bemutatót a szervezők tájékoztatása szerint. A program délelőtt kezdődött az Erzsébet tér-Károly körút-Astoria-Ferenciek tere útvonalon lezárt pályán, a sztárvendég pedig Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull csapat holland-belga pilótája volt.

A német túraautó-bajnokságot vezető René Rast egy Audival, míg a korábbi Forma-1-es versenyző Timo Glock pedig egy BMW-vel képviselte. Tartott egy rövid bemutatót Magyarország egyetlen Forma-1-es pilótája, Baumgartner Zsolt is, aki egy Formula Renault versenyautóval szórakoztatta a nézőket. Végighaladt a pályán a hétvégén a Hungaroringen versenyző túraautó-világkupa mezőnyének több autója, valamint a rally-versenyzők, autókrosszosok, terepralisok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők. A kilátogatók a NASCAR versenysorozat ritkán látható autóit is megtekinthették.

A délutáni program a légibemutatóval folytatódott. Besenyei Péter műrepülő-világbajnok is repült a Duna felett, ahol aztán vadászrepülőgépeket, helikoptereket és utasszállítókat is láthatott a közönség.