Óriáskerék Budapest Erzsébet tér

Az Erzsébet téri óriáskerékről 65 méter magasról lehet megcsodálni a főváros nevezetességeit. Legyen nyár vagy tél, nappal vagy éjszaka, Magyarország legnagyobb óriáskereke az év minden napján lélegzetelállító panorámával várja az érdeklődőket.

Fontos tudnivalók

A megvásárolt jegy 3 körre jogosítja fel a használóját a kijelölt kabinban. A menetidő 8-10 perc átlagosan. Egy kabinban 4-6 fő is efér kényelmesen, ezért számítani lehet arra, hogy 2-3 fős társaságok, másik 2-3 fővel fognak utazni. Aki privát élményre vágyik, különdíjért akár kettesben is lehetnek a kabinban.

Az kerekesszékkel is használható az óriáskerék, mivel kialakítottak külön erre a célra egy nagyobb méretű kabint.

14 évnél fiatalabb gyermek csak szülői felügyelet mellett utazhat az óriáskeréken. Állatokat felvinni tilos, csak a segítő, a vakvezető és rendőrségi kutyák képeznek kivételt ezalól.

Az óriáskerék története

2013 óta ékesíti a Budapest Eye az Erzsébet teret. Ezelőtt a Sziget Fesztiválon volt hadrendbe állítva, majd végeztével visszatért eredeti helyére. Nagyot ugrott a főváros turisztikai vonzereje az óriáskerék megépítésével, mivel a mai napig az egyik legkedveltebb program a turisták körében.